Jednoduchý recept

Polévka na úterý

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (53%)
ID receptu: 56636
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

400 g Brambory
80 g Celer bulvový
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Krupky trhané
1 kávová lžička Majoránka
1 l Masový vývar
4 dl Mléko plnotučné
80 g Mrkev kořen
3 špetka Pepř černý mletý
80 g Petržel kořen
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 802kJ
8% Sacharidy 28 g
68% Tuky 51 g
48% Sodík 952 mg
19% Bílkoviny 10 g

Polévka na úterý postup přípravy receptu:

1

Krupky dobře promyjeme v sítu a dáme je do hrnce s 1 litrem vývaru z vepřového masa. Polévku přivedeme k varu a pomalu, pod poklicí vaříme 35 minut.

2

Očistíme cibuli, česnek, brambory a kořenovou zeleninu: celer, mrkev a petržel. Na kostičky pokrájenou zeleninu přidáme ke krupkám přibližně po 15-20 minutách vaření. Polévku dochutíme solí, pepřem, drceným kmínem a velmi jemně rozdrcenou majoránkou.

3

Těsně před podáváním do polévky přimícháme mléko, necháme přejít varem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept