Polévka na úterý - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka na úterý
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56636 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
80 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Krupky trhané |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 l | Masový vývar |
4 dl | Mléko plnotučné |
80 g | Mrkev kořen |
3 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kořen |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 792,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 110,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 625,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Masový vývar, Mléko plnotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka na úterý postup přípravy receptu:
1 | Krupky dobře promyjeme v sítu a dáme je do hrnce s 1 litrem vývaru z vepřového masa. Polévku přivedeme k varu a pomalu, pod poklicí vaříme 35 minut. |
2 | Očistíme cibuli, česnek, brambory a kořenovou zeleninu: celer, mrkev a petržel. Na kostičky pokrájenou zeleninu přidáme ke krupkám přibližně po 15-20 minutách vaření. Polévku dochutíme solí, pepřem, drceným kmínem a velmi jemně rozdrcenou majoránkou. |
3 | Těsně před podáváním do polévky přimícháme mléko, necháme přejít varem a podáváme. |