Recept

Skandinávská hrachová polévka s uzeným a pórkem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56639
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
4 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
400 g Hrách loupaný
1 kávová lžička Majoránka
3 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová kýta uzená
1,2 dl Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý
4 polévková lžíce Hořčice kremžská

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 192kJ
31% Sacharidy 111 g
18% Tuky 14 g
68% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 47 g

Skandinávská hrachová polévka s uzeným a pórkem postup přípravy receptu:

1

Loupaný žlutý hrách dobře promyjeme pod tekoucí vodou, vsypeme do hrnce s 1,2 dl vody a necháme namočený minimálně 10 hodin. Druhý den do vody s hrachem přidáme omyté uzené maso, zakryjeme poklicí a pomalu vaříme přibližně 80 minut. Ze začátku vaření odstraňujeme z polévky průběžně pěnu a občas polévku promícháme, aby se nic nepřichytilo ke dnu hrnce.

2

Mezitím očistíme a omyjeme celý pórek, cibuli a česnek. Stroužky česneku a celou cibuli přidáme hned do polévky. Pórek nakrájíme na kolečka. Po hodině varu polévku dochutíme solí, pepřem, majoránkou a mletým zázvorem. Přibližně 15 minut před dovařením přidáme do polévky pokrájený pórek. Cibuli s česnek

3

Uvařené uzené maso vyjmeme z polévky, rozkrájíme na plátky a rozdělíme na dezertní talířky. Přidáme lžíci ostré hořčice, cibuli s česnekem vyjmeme.

4

Polévku rozdělíme do talířů, ke každé porci přidáme na talířku uzené maso. Jako přílohu podáváme čerstvý chléb.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept