Sardelové oko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 11 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardelové oko
Celkový čas: | 11 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56642 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 plátek | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
10 ks | Sardelové řezy |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 188,2mg |
Draslík | 745,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Sardelové řezy, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Sardelové oko postup přípravy receptu:
1 | Nakládané sardelové řezy (v oleji) pokrájíme na drobné kostičky. Velkou cibuli rozkrájíme nadrobno. |
2 | Doprostřed menšího talířku naaranžujeme do kruhu pokrájené sardelky, okolo nich poklademe krájenou cibuli. Do středu vložíme čerstvý vaječný žloutek - výsledek připomíná na pohled oko. |
3 | Podáváme s topinkami z toustového chleba, které jsme připravili v topinkovači. |
Poznámka
Servírujeme studené. Sardelové oko pečlivě promícháme vidličkou, pomáháme si i lžící. promíchanou směs poté mažeme na topinky.