Recept

Pikantní sledě v rajčatové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56644
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
4 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
2 ks Sleď čerstvý
2 špetka Sůl
Na ozdobu
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
4 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 ks Salát kadeřavý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 739kJ
4% Sacharidy 13 g
15% Tuky 11 g
13% Sodík 256 mg
15% Bílkoviny 8 g

Pikantní sledě v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Čerstvé sledě očistíme, rozřízneme od řitního otvoru k hlavě a vyjmeme vnitřnosti. Odřežeme hlavy, ploutve i ocasy, rozřežeme je podélně okolo páteře, kterou odstraníme. Sledě dobře promyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na 4 - 5 cm velké špalíčky, poklademe vedle sebe do pekáčku.

2

Cibule očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. V misce vymícháme rajčatový protlak s olejem, cukrem, solí, octem a čerstvě pomletým pepřem.

3

Špalíčky sleďů posypeme nakrájenou cibulí, zalijeme ochuceným protlakem. Pekáček zakryjeme poklicí a dáme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Ryby dusíme pozvolna asi 35 - 40 minut do měkka.

4

Mezitím omyjeme listy hlávkového salátu a rajčata. Rajčata nakrájíme na osminky, posypeme pepřem a solí. Snítky petrželové natě a kopru omyjeme, vodu setřepeme.

5

Hotové sledě necháme vychladnout, poté je rozdělíme na talíře. Obložíme listy salátu, nakrájenými rajčaty, ozdobíme snítkami kopru, petrželky a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept