Jednoduchý recept

Pomeranče v čokoládě.

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56645

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
1 kg Cukr krupice
2 polévková lžíce Med včelí
500 g Pomeranče
3 l Voda pitná
200 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 097kJ
17% Sacharidy 60 g
4% Tuky 3 g
0% Sodík 8 mg
1% Bílkoviny 1 g

Pomeranče v čokoládě. postup přípravy receptu:

1

Do širšího kastrůlku vsypeme cukr, přidáme med, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu.

2

Omyté pomeranče osušíme, nakrájíme na 1 cm široká kolečka, naskládáme do horké cukrové vody. Povaříme na mírném ohni 5 minut, poté stáhneme ze sporáku a necháme pomeranče v cukrové vodě po celou noc vychladnout.

3

Kolečka pomerančů vybereme z vody, naskládáme na mřížku a necháme dobře okapat. Naplněný rošt vložíme do teplé trouby, pod rošt položíme plech, při 60 - 70 stupňové teplotě s pootevřenými dvířky pomeranče sušíme 240 minut. Následně vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.

4

Vychladlé pomeranče do půlky namočíme do rozpuštěné teplé čokolády v teflonové pánvi. Skládáme je opět na rošt, čokoládu necháme zatuhnout.

Poznámka

Servírujeme studené. Takto připravené pomeranče jsou vhodné i na vánoční stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept