Recept

Sardinky v kořeněné rajské omáčce

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56646

Ingredience

500 g Sardinka obecná
3 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná
Omáčka
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
6 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
0,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná
3 špetka Zázvor mletý
Na ozdobu
2 ks Cibule lahůdková
1 polévková lžíce Petržel kudrnka

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 095kJ
1% Sacharidy 3 g
31% Tuky 24 g
78% Sodík 2 g
44% Bílkoviny 25 g

Sardinky v kořeněné rajské omáčce postup přípravy receptu:

1

Čerstvé sardinky očistíme, rozřízneme od řitního otvoru k hlavě a vyjmeme vnitřnosti. Dobře je promyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme je studenou osolenou vodou a necháme hodinu máčet. Poté sardinky vyjmeme sítem, osušíme a poskládáme do zapékací mísy jednu vedle druhé.

2

V míse vymícháme rajčatový protlak s vodou, olejem, cukrem, solí, octem a čerstvě pomletým bílým pepřem i mletým zázvorem. Směs důkladně promícháme a sardinky zalijeme ochucenou směsí.

3

Mísu zakryjeme poklicí a dusíme pozvolna 8 - 10 minut do měkka.

4

Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme. Lahůdkovou cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.

5

Sardinky necháme vychladnout, případně je ještě odložíme na hodinu do chladničky. Rozložíme je na talíře, ozdobíme cibulkou, petrželkou a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept