Recept

Krůtí závitky plněné vepřovým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56649

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 ks Jablka
800 g Krůtí prsa
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Solamyl
1,5 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
300 g Vepřové maso mleté
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 157kJ
2% Sacharidy 8 g
44% Tuky 33 g
41% Sodík 830 mg
77% Bílkoviny 43 g

Krůtí závitky plněné vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Oloupané cibule rozkrájíme na drobno, slaninu na kostičky, jablko oloupeme, zbavíme jaderníku a nakrájíme na plátky.

2

Mleté vepřové maso smícháme s moukou, vejci, solí, pepřem a 1 pokrájenou cibulí.

3

Krůtí prsa nařežeme přes vlákna na 6 řízků, naklepeme, naplníme masovou směsí, převážeme režnou nití a osolíme.

4

V kastrolu rozškvaříme pokrájenou slaninu, závitky na ní opečeme do růžova a přendáme do jiné nádoby. Do tuku vložíme druhou rozkrájenou cibuli a plátky jablka, opečeme, zalijeme cca čtvrtlitrem vody, přidáme bobkový list, vrátíme krůtí závitky, přikryjeme pokličkou a ve středně vyhřáté troubě dusíme 50 minut.

5

Rolky vyjmeme, zbavíme nití, do šťávy vlijeme ve lžíci vody rozmíchaný Solamyl, povaříme a přecedíme na závitky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept