Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56650

Ingredience

600 g Krůtí prsa
200 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
250 g Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 polévková lžíce Sůl
4 ks Vejce slepičí
6 ks Pečivo pšeničné běžné máslové

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 716kJ
1% Sacharidy 5 g
40% Tuky 30 g
22% Sodík 436 mg
52% Bílkoviny 29 g

Krůtí musaka Bergerac postup přípravy receptu:

1

2 vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, z bílků se lžičkou soli ušleháme tuhý sníh, přidáme mouku, mléko a žloutky. Vše lehce smícháme vařečkou, až vznikne poddajné těstíčko k namáčení řízků.

2

Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 8 řízků. Naklepeme, dáme vždy dva na sebe, sklepeme je k sobě, poté je osolíme, opeříme, namočíme v těstíčku a smažíme na oleji. Osmažené je naskládáme do ohnivzdorné mísy, vymazané máslem.

3

V osolené smetaně rozšleháme 2 vejce, řízky zalijeme a krátce zapečeme v troubě.

4

Podáváme s pečivem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept