Krůtí musaka Bergerac - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí musaka Bergerac
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56650 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Krůtí prsa |
60 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
250 g | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 polévková lžíce | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
6 ks | Pečivo pšeničné běžné máslové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 355,6mg |
---|---|
Cholesterol | 260,6mg |
Draslík | 327,9mg |
Vláknina | 238,2mg |
Vitamín A | 194,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Pečivo pšeničné běžné máslové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí musaka Bergerac postup přípravy receptu:
1 | 2 vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, z bílků se lžičkou soli ušleháme tuhý sníh, přidáme mouku, mléko a žloutky. Vše lehce smícháme vařečkou, až vznikne poddajné těstíčko k namáčení řízků. |
2 | Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 8 řízků. Naklepeme, dáme vždy dva na sebe, sklepeme je k sobě, poté je osolíme, opeříme, namočíme v těstíčku a smažíme na oleji. Osmažené je naskládáme do ohnivzdorné mísy, vymazané máslem. |
3 | V osolené smetaně rozšleháme 2 vejce, řízky zalijeme a krátce zapečeme v troubě. |
4 | Podáváme s pečivem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.