Dušená krůtí stehna se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená krůtí stehna se žampiony
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56651 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Krůtí stehna |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 131,0mg |
Draslík | 558,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 13,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Krůtí stehna, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená krůtí stehna se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Menší krůtí stehna vykostíme a nasekáme na větší kusy. |
2 | V kastrolu rozpálíme sádlo, osolené porce krůty ze všech stran rychle opečeme. Poté přendáme do jiné nádoby, na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme 250 ml vody, rozmícháme a chvilku povaříme, až vznikne řídká omáčka. |
3 | Vložíme zpět opečené maso, osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Žampiony očistíme, pokrájíme na kostičky a smažíme na másle. Osolíme, opepříme a navršíme na maso. |
5 | Podáváme posypané sekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.