Recept

Zadělávaná krůtí stehna

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56652
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 kg Krůtí stehna
1 ks Květák
180 g Máslo čerstvé
80 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
600 g Rýže dušená
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 993kJ
9% Sacharidy 32 g
54% Tuky 40 g
24% Sodík 477 mg
97% Bílkoviny 55 g

Zadělávaná krůtí stehna postup přípravy receptu:

1

Do osolené vařící vody vložíme květák, vaříme přibližně 10 minut, vyjmeme a následně rozebereme na růžičky.

2

Do vody poté vložíme bobkový list, 1 překrojenou cibuli, česnek, pepř a nové koření.

3

Krůtí stehna vykostíme (včetně kostic), přidáme je do vařící vody, stáhneme plamen, zakryjeme pokličkou a vaříme do měkka. Uvařená stehna vyndáme a rozkrájíme na porce. Vývar zcedíme a necháme odkrytý vařit dál, aby se zredukovalo jeho množství.

4

Na 100 g másla zpěníme hladkou mouku, vzniklou světlou jíšku zalijeme vývarem, přisolíme, přidáme muškátový oříšek a za občasného zamíchání povaříme na hustou omáčku. Do vroucí omáčky zašleháme smetanu a 80 g másla. Nakonec do omáčky vložíme nakrájené maso s růžičkami květáku a necháme prohřát. Podáváme s dušenou rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept