Recept

Slanečci v hořčičné omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56657

Ingredience

4 krajíc Chléb konzumní
2 ks Slaneček
2 l Voda pitná
Marináda
5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Voda pitná
Hořčičná omáčka
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1,5 polévková lžíce Hořčice v prášku
2 ks Okurky nakládané
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
3 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
Vařené vejce
2 ks Vejce slepičí
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 697kJ
11% Sacharidy 41 g
23% Tuky 17 g
135% Sodík 3 g
38% Bílkoviny 22 g

Slanečci v hořčičné omáčce postup přípravy receptu:

1

Dva větší slanečky rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě. Vyjmeme vnitřnosti, odřízneme hlavy, slanečky omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do mísy. Zalijeme je studenou vodou a necháme je namočené 10 - 12 hodin. Druhý den slanečky vyjmeme z vody, osušíme, stáhneme z kůže a důkladně vykostíme. Poté je nakrájíme na proužky a dáme do skleněné láhve. V hrnečku rozmícháme vodu s octem, pokrájené slanečky zalijeme. Promícháme, sklenici uzavřeme a slanečky marinujeme 5 - 6 hodin.

2

Připravíme hořčičnou omáčku: v rendlíku smícháme práškovou hořčici s cukrem, solí a pepřem. Za stálého míchání přikapáváme olivový olej, směs vyšleháme metličkou do hladka, nesmí v ní být žádné hrudky.

3

V rendlíku ve 3 dl vody uvaříme vejce natvrdo (vaříme 9 - 10 minut). Poté vejce zchladíme, oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Sladkokyselé okurky jemně nastrouháme. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno. Do hořčičné omáčky přimícháme nastrouhané okurky.

4

Slanečkové řezy slijeme z marinády, promícháme s hořčičnou omáčkou, nadrobno krájenými vajíčky, pažitkou a necháme v chladničce ještě 30 minut. Rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept