Slanečci v hořčičné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slanečci v hořčičné omáčce
Slanečci v hořčičné omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56657 |
Ingredience
4 krajíc | Chléb konzumní |
2 ks | Slaneček |
2 l | Voda pitná |
Marináda | |
---|---|
5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Hořčičná omáčka | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1,5 polévková lžíce | Hořčice v prášku |
2 ks | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
3 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
Vařené vejce | |
2 ks | Vejce slepičí |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 163,7mg |
Draslík | 320,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 664,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slaneček, Voda pitná, Voda pitná, Cukr moučkový, Okurky nakládané, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Ocet kvasný lihový, Hořčice v prášku, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slanečci v hořčičné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Dva větší slanečky rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě. Vyjmeme vnitřnosti, odřízneme hlavy, slanečky omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do mísy. Zalijeme je studenou vodou a necháme je namočené 10 - 12 hodin. Druhý den slanečky vyjmeme z vody, osušíme, stáhneme z kůže a důkladně vykostíme. Poté je nakrájíme na proužky a dáme do skleněné láhve. V hrnečku rozmícháme vodu s octem, pokrájené slanečky zalijeme. Promícháme, sklenici uzavřeme a slanečky marinujeme 5 - 6 hodin. |
2 | Připravíme hořčičnou omáčku: v rendlíku smícháme práškovou hořčici s cukrem, solí a pepřem. Za stálého míchání přikapáváme olivový olej, směs vyšleháme metličkou do hladka, nesmí v ní být žádné hrudky. |
3 | V rendlíku ve 3 dl vody uvaříme vejce natvrdo (vaříme 9 - 10 minut). Poté vejce zchladíme, oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Sladkokyselé okurky jemně nastrouháme. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno. Do hořčičné omáčky přimícháme nastrouhané okurky. |
4 | Slanečkové řezy slijeme z marinády, promícháme s hořčičnou omáčkou, nadrobno krájenými vajíčky, pažitkou a necháme v chladničce ještě 30 minut. Rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem. |
Poznámka
Servírujeme studené.