Zelný salát s červeným pomerančem, jablky a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s červeným pomerančem, jablky a smetanou
Zelný salát s červeným pomerančem, jablky a smetanou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56658 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 ks | Jablka |
2 špetka | Pepř bílý |
2 ks | Pomeranč červený |
1 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 319,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Pepř bílý, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pomeranč červený nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s červeným pomerančem, jablky a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme červený pomeranč, osušíme a oloupeme. Poté z plátků (měsíčků) sloupneme všechnu bílou slupku, následně je rozkrojíme na 2 až 3 dílky. Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Čerstvé zelí očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Zelí, jablka i pomeranče dáme do misy, promícháme. |
2 | V misce smícháme hustou zakysanou smetanu s pomerančovou šťávou z jednoho pomeranče, dochutíme cukrem a bílým pepřem. Poté polijeme zálivkou a zelnou směs promícháme. Salát podáváme vychlazený. |
Poznámka
Servírujeme studené.