Recept

Zelný salát s červeným pomerančem, jablky a smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56658
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr moučkový
2 ks Jablka
2 špetka Pepř bílý
2 ks Pomeranč červený
1 dl Smetana 16% (pochoutková)
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 139 kcal
Kilojoule 580kJ
7% Sacharidy 25 g
6% Tuky 4 g
1% Sodík 24 mg
5% Bílkoviny 3 g

Zelný salát s červeným pomerančem, jablky a smetanou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme červený pomeranč, osušíme a oloupeme. Poté z plátků (měsíčků) sloupneme všechnu bílou slupku, následně je rozkrojíme na 2 až 3 dílky. Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Čerstvé zelí očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Zelí, jablka i pomeranče dáme do misy, promícháme.

2

V misce smícháme hustou zakysanou smetanu s pomerančovou šťávou z jednoho pomeranče, dochutíme cukrem a bílým pepřem. Poté polijeme zálivkou a zelnou směs promícháme. Salát podáváme vychlazený.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept