Jednoduchý recept

Kakaové lanýže

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56659
Kategorie: Cukroví

Ingredience

250 g Čokoláda hořká
150 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
40 g Kakao
200 g Máslo čerstvé
30 ml Rum
200 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 903kJ
5% Sacharidy 17 g
21% Tuky 16 g
0% Sodík 3 mg
2% Bílkoviny 1 g

Kakaové lanýže postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku vlijeme smetanu, přisypeme cukr, vanilkový cukr a vložíme na kousky nakrájené máslo. Na mírném ohni za stálého míchání zahříváme, než se rozpustí máslo a cukry. Ihned stáhneme ze sporáku, přidáme na kousky pokrájenou čokoládu, rum a mícháme opět do rozpuštění čokolády. Směs vložíme na celou noc do lednice ztuhnout.

2

Kakao dáme do hlubokého talíře. Z tuhé směsi bereme malé kousky, které pomoci dlaní tvarujeme do malých kuliček, obalujeme v kakau a skládáme do malých papírových košíčků.

Poznámka

Servírujeme studené. Vhodné vánoční cukroví. Kakao můžeme smíchat s trochou moučkového cukru, anebo také kokosovou moučkou. Z připravené směsi uděláme přibližně 80 kousků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept