Jednoduchý recept

Zimní polévka zeleninová

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56663
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Cibule
5 g Libeček
90 ml Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Vegeta
1,5 l Voda pitná
300 g Zeleninová směs jarní - mražená
Na těstoviny
1 kávová lžička Sůl
150 g Těstoviny konzumní
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 613kJ
10% Sacharidy 38 g
32% Tuky 24 g
16% Sodík 328 mg
13% Bílkoviny 7 g

Zimní polévka zeleninová postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, na malé kostičky nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na 70 ml oleje. Přidáme zeleninu a opět za častého míchání smažíme tak dlouho, až začne zelenina měknout. Vše zalijeme teplou vodou, polévku osolíme, přidáme celou petrželovou nať, libeček, Vegetu a pod poklicí povaříme do úplného změknutí zeleniny. Do hotové polévky vlijeme 2 lžíce oleje, podle chuti opepříme, ještě dle potřeby dosolíme a stáhneme ze sporáku. Z polévky vidličkou vybereme petrželovou nať a libeček, které vyhodíme.

2

Do hrnce s osolenou vroucí vodou vložíme těstoviny. Uvaříme je podle návodu na sáčku, scedíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme v cedníku okapat.

3

Těsně před podáváním na hluboké talíře podle porcí rozdělíme těstoviny a následně je zalijeme hodně horkou polévkou.

Poznámka

Polévku podáváme hodně teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept