Zimní polévka zeleninová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zimní polévka zeleninová
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56663 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
5 g | Libeček |
90 ml | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Vegeta |
1,5 l | Voda pitná |
300 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Na těstoviny | |
---|---|
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Těstoviny konzumní |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 58,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 9,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vegeta, Zeleninová směs jarní - mražená, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zimní polévka zeleninová postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na malé kostičky nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na 70 ml oleje. Přidáme zeleninu a opět za častého míchání smažíme tak dlouho, až začne zelenina měknout. Vše zalijeme teplou vodou, polévku osolíme, přidáme celou petrželovou nať, libeček, Vegetu a pod poklicí povaříme do úplného změknutí zeleniny. Do hotové polévky vlijeme 2 lžíce oleje, podle chuti opepříme, ještě dle potřeby dosolíme a stáhneme ze sporáku. Z polévky vidličkou vybereme petrželovou nať a libeček, které vyhodíme. |
2 | Do hrnce s osolenou vroucí vodou vložíme těstoviny. Uvaříme je podle návodu na sáčku, scedíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme v cedníku okapat. |
3 | Těsně před podáváním na hluboké talíře podle porcí rozdělíme těstoviny a následně je zalijeme hodně horkou polévkou. |
Poznámka
Polévku podáváme hodně teplou.