Vepřová roláda s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová roláda s vejci
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56666 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
70 g | Debrecínská pečeně |
1 kávová lžička | Kari koření |
100 g | Máslo čerstvé |
400 g | Párky Debrecínské |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová pečeně |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 243,6mg |
Draslík | 314,2mg |
Vláknina | 730,3mg |
Vitamín A | 197,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová pečeně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Debrecínská pečeně, Máslo čerstvé, Párky Debrecínské, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová roláda s vejci postup přípravy receptu:
1 | Omytou vepřovou roládu rozřízneme na plát, který rozložíme na pracovní plochu. Posypeme solí, pepřem, kořením, paličkou přes potravinářskou folii naklepeme a necháme chvilku stát. |
2 | Oloupanou, na malé kousky nakrájenou cibuli necháme změknout v pánvičce na 50 g másla se solí. Přidáme celá vejce, necháme je chvilku smažit bez míchání, poté je promícháme, stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout. |
3 | Připravená vejce rozložíme podélně na konec naklepaného masa, vedle nich také podélně naskládáme debrecínskou pečeni a nakonec oloupané párky. Srolujeme vše do rolády, převážeme dokola potravinářskou nití. Roládu položme na plech, na povrch naskládáme tence na plátky pokrájené zbylé máslo. Podlijeme 2 dl vody a vložíme do nahřáté trouby. Po dobu pečení poléváme roládu vlastní šťávou, pečeme přibližně 120 minut. |
4 | Po upečení necháme roládu 10 minut odpočinout, poté krájíme na plátky. Podáváme s vhodnou přílohou na teplých talířích. |
Poznámka
Roládu podáváme teplou jako hlavní jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo brambory.