Jednoduchý recept

Vepřová roláda s vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56666
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
70 g Debrecínská pečeně
1 kávová lžička Kari koření
100 g Máslo čerstvé
400 g Párky Debrecínské
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
500 g Vepřová pečeně
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 596kJ
1% Sacharidy 4 g
75% Tuky 56 g
9% Sodík 179 mg
55% Bílkoviny 31 g

Vepřová roláda s vejci postup přípravy receptu:

1

Omytou vepřovou roládu rozřízneme na plát, který rozložíme na pracovní plochu. Posypeme solí, pepřem, kořením, paličkou přes potravinářskou folii naklepeme a necháme chvilku stát.

2

Oloupanou, na malé kousky nakrájenou cibuli necháme změknout v pánvičce na 50 g másla se solí. Přidáme celá vejce, necháme je chvilku smažit bez míchání, poté je promícháme, stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.

3

Připravená vejce rozložíme podélně na konec naklepaného masa, vedle nich také podélně naskládáme debrecínskou pečeni a nakonec oloupané párky. Srolujeme vše do rolády, převážeme dokola potravinářskou nití. Roládu položme na plech, na povrch naskládáme tence na plátky pokrájené zbylé máslo. Podlijeme 2 dl vody a vložíme do nahřáté trouby. Po dobu pečení poléváme roládu vlastní šťávou, pečeme přibližně 120 minut.

4

Po upečení necháme roládu 10 minut odpočinout, poté krájíme na plátky. Podáváme s vhodnou přílohou na teplých talířích.

Poznámka

Roládu podáváme teplou jako hlavní jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept