Jednoduchý recept

Brusinková omáčka s medem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56667
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

50 g Brusinky
2 ml Citronová šťáva
200 g Cukr třtinový
20 g Cukr vanilka
1 špetka Hřebíček
1 polévková lžíce Med včelí
0,5 špetka Pepř černý mletý
0,5 špetka Sůl
1 ks Vanilkový lusk
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 166 kcal
Kilojoule 693kJ
12% Sacharidy 42 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 31 mg
0% Bílkoviny 0 g

Brusinková omáčka s medem postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku (do rozpuštění cukru) za občasného promíchání přivedeme k varu vodu, med, cukr a citrónovou šťávu. Do vroucí směsi přidáme brusinky, vanilku a jemně nastrouhaný hřebíček. Za občasného míchání přivedeme k varu.

2

Na mírném ohni pokračujeme ve vaření dalších 10 - 15 minut, aby se brusinky rozvařily a směs dostala podobu husté omáčky. Poté stáhneme ze sporáku, můžeme ještě dochutit solí, pepřem a citrónovou šťávou.

Poznámka

K teplému masu podáváme omáčku teplou, ke studenému masu zase studenou. Základem je, že se omáčky podávají zvlášť v omáčníku nebo v malých mističkách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept