Recept

Salát s uzeným jazykem, švédskou majonézou a zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56668
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 l Voda pitná
Švédská majonéza
1 kávová lžička Hořčice v prášku
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
3,2 dl Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
1 l Růžová voda
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
Vařené brambory
200 g Brambory
4 dl Voda pitná
Ostatní ingredience
250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
2 ks Jablka
100 g Mrkev sterilovaná
1 ks Okurky nakládané
3 špetka Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
100 g Vepřový jazyk uzený
Na ozdobu
1 ks Okurka salátová
4 ks Rajčata
1 ks Salát ledový

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 788 kcal
Kilojoule 3 298kJ
11% Sacharidy 38 g
90% Tuky 67 g
59% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g

Salát s uzeným jazykem, švédskou majonézou a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Připravíme švédskou majonézu: do většího hrnce vlijeme litr vody a přivedeme k varu. Do hrnce posadíme kotlík (nebo misku). Dáme do něj 2 žloutky, sůl, pepř, ocet a práškovou hořčici. Metličkou vše rozšleháme a poté za stálého šlehání budeme přikapávat olej. Když je majonézu hladká a tuhá, po kapkách přišleháme 2 lžíce vařící vody. Majonézu dáme do misky a necháme vychladnout.

2

Brambory omyjeme, vložíme do rendlíku s 4 dl vody a uvaříme je do měkka. Scedíme, vychlazené pokrájíme na kostičky a vsypeme do mísy.

3

Vařený uzený (oloupaný) jazyk a šunku pokrájíme na tenké nudličky, maso přidáme k bramborům. Sterilovaný hrášek s mrkví scedíme a necháme okapat. Sladkokyselou okurku pokrájíme s očištěnými šalotkami na drobné kostičky. Omytá jablka rozkrojíme, odstraníme jádřince, jablka oloupeme a krájíme na kostičky. Všechny pokrájené ingredience v míse promícháme, přidáme švédskou majonézu, smetanu a znovu salát promícháme. Podle chuti salát ochutíme solí, pepřem a dáme vychladit.

4

Omyjeme listy salátu, rajčata a salátovou okurku hadovku. Rajčata rozkrájíme na osminky, okurku na plátky. Listy salátu rozložíme na talíře, na ně lžící poklademe připravený salát. Ozdobíme rajčaty, okurkou a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept