Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56669

Ingredience

3 ks Cibule
3 ml Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr třtinový
200 g Hrášek
500 g Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
20 g Petržel - nať
150 g Petržel kořen
0,5 špetka Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 188 kcal
Kilojoule 788kJ
6% Sacharidy 23 g
12% Tuky 9 g
2% Sodík 41 mg
7% Bílkoviny 4 g

Glazované ovoce postup přípravy receptu:

1

Petržel a mrkev očistíme, oloupeme, rozkrájíme na stejně velké špalíčky. Oloupanou červenou cibuli pokrájíme na čtvrtky. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a vložíme připravenou zeleninu. Na silném ohni za občasného opatrného promíchávání opékáme 2 - 3 minuty.

2

Následně zeleninu posypeme cukrem, pokapeme citrónovou šťávou, ochutíme solí a vložíme nasekanou petrželovou nať. Vše zalijeme vodou, promícháme, pod pokličkou vaříme 20 minut.

3

Sejmeme poklici, do zeleniny přidáme scezený a okapaný hrášek. Zesílíme oheň, necháme vyvařit zbylou tekutinu a stáhneme ze sporáku.

Poznámka

Servírujeme teplé. Takto připravenou zeleninu podáváme jako přílohu, vhodná je také jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept