Recept

Rajčatový salát s brambory a švédskou majonézou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56673
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
Na vaření v páře
1 l Voda pitná
Švédská majonéza
1 kávová lžička Hořčice v prášku
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
3,2 dl Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
Vařené brambory
500 g Brambory
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 844kJ
5% Sacharidy 17 g
90% Tuky 67 g
13% Sodík 265 mg
10% Bílkoviny 6 g

Rajčatový salát s brambory a švédskou majonézou postup přípravy receptu:

1

Brambory stejné velikosti omyjeme, dáme do rendlíku s 6 dl vody a uvaříme je do měkka. Scedíme je, vychlazené pokrájíme na plátky a vložíme do mísy.

2

Připravíme švédskou majonézu: do většího hrnce nalijeme litr vody, přivedeme k varu. Do hrnce posadíme kotlík (nebo misku), vložíme do něj 2 žloutky, sůl, pepř, ocet a práškovou hořčici. Metličkou vše rozšleháme, poté za stálého šlehání budeme přikapávat olej. Když je majonézu hladká a tuhá, po kapkách přišleháme 2 lžíce vařící vody. Majonézu vložíme do misky, zakryjeme a necháme vychladnout.

3

Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme. Omytá a osušená rajčata pokrájíme na osminky, přidáme k bramborům. Salát zlehka promícháme, přidáme švédskou majonézu, dochutíme solí a bílým pepřem. Podáváme vychlazený.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept