Bramborové knedlíky ve slupce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky ve slupce
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56674 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
450 g | Krupice dětská |
3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 30,7mg |
Draslík | 526,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky ve slupce postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory ve slupkou vaříme ve 3 litrech osolené vody přibližně 25 minut (do měkka). Poté je scedíme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory i se slupkou nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme krupici, rozklepneme vejce, lžičku solí a rukama zpracujeme na tuhé těsto. |
2 | Do velkého nízkého hrnce vlijeme 3 l vody, osolíme, pomalu přivedeme k varu. |
3 | Dobře propracované těsto ihned rozdělíme na tři stejné díly. Vložíme opatrně do vroucí osolené vody, když klesnou na dno hrnce, opatrně je odlepíme. Knedlíky při vaření občas propíchneme nebo obracíme po 20 minutách. |
4 | Uvařené knedlíky opatrně vybereme z vody, opět propíchneme a necháme dobře okapat. Nakrájíme ostrým nožem na kolečka. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Bramborové těsto ihned po vypracovaní vaříme. Když bude těsto dlouho stát, knedlíky klesnou nebo budou tvrdé. Při vaření knedlíků dbáme na to, aby v hrnci bylo vždy dostatečné množství vody.