Zdravý recept

Bramborové knedlíky ve slupce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56674
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kg Brambory
450 g Krupice dětská
3 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 285 kcal
Kilojoule 1 192kJ
15% Sacharidy 55 g
2% Tuky 1 g
17% Sodík 343 mg
17% Bílkoviny 10 g

Bramborové knedlíky ve slupce postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory ve slupkou vaříme ve 3 litrech osolené vody přibližně 25 minut (do měkka). Poté je scedíme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory i se slupkou nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme krupici, rozklepneme vejce, lžičku solí a rukama zpracujeme na tuhé těsto.

2

Do velkého nízkého hrnce vlijeme 3 l vody, osolíme, pomalu přivedeme k varu.

3

Dobře propracované těsto ihned rozdělíme na tři stejné díly. Vložíme opatrně do vroucí osolené vody, když klesnou na dno hrnce, opatrně je odlepíme. Knedlíky při vaření občas propíchneme nebo obracíme po 20 minutách.

4

Uvařené knedlíky opatrně vybereme z vody, opět propíchneme a necháme dobře okapat. Nakrájíme ostrým nožem na kolečka.

Poznámka

Servírujeme teplé. Bramborové těsto ihned po vypracovaní vaříme. Když bude těsto dlouho stát, knedlíky klesnou nebo budou tvrdé. Při vaření knedlíků dbáme na to, aby v hrnci bylo vždy dostatečné množství vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept