Jednoduchý recept

Dušené zelí kysané na sádle

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Dušené zelí kysané na sádle 5 1
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 4 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56675

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
500 g Zelí bílé - sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 690kJ
4% Sacharidy 13 g
17% Tuky 13 g
10% Sodík 201 mg
4% Bílkoviny 2 g

Dušené zelí kysané na sádle postup přípravy receptu:

1

Sádlo vložíe do hrnce, rozpálíme, vložíme oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Posypeme moukou, dobře promícháme, přidáme kmín a přimícháme nescezené zelí. Vše důkladně promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme přibližně 15 - 20 minut. Po dobu dušení občas promícháváme.

2

Hotové zelí dochutíme solí, pepřem, podle potřeby cukrem a odstavíme ze sporáku.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme k pečenému masu jako přílohu. Do zelí můžeme přidat také lžíci ostrého kečupu.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Dušené zelí kysané na sádle
Do zelí jsem nepřidávala kmín, jelikož jsem ho podávala s moravským vrabcem, kde už kmín je. Jinak ho ale dávám. Použila jsem více sádla než uvádí recept a méně soli, ale to záleží na zelí. Raději než tento postup, bych zvolila jiný způsob přípravy. Do podušeného a vařícího zelí bych přidala za stálého míchání rozředěnou a prošlehanou jíšku a nechala ještě vše chvíli povařit.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept