Grapefruitový salát s krevetkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grapefruitový salát s krevetkami
Grapefruitový salát s krevetkami
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56678 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 ks | Grapefruity |
200 g | Majonéza |
3 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 ks | Rajčata |
4 špetka | Sůl |
Vařené krevetky | |
---|---|
150 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Grapefruitový salát s krevetkami | |
200 g | Hellmann's Majonéza originál |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 39,4mg |
Draslík | 499,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,2mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Grapefruity, Majonéza, Pepř bílý, Protlak rajčatový sterilovaný, Rajčata, Sůl, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Hellmann's Majonéza originál mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grapefruitový salát s krevetkami postup přípravy receptu:
1 | Mražené malé krevetky dáme přes noc do igelitového sáčku a vložíme do misky s ledovou vodou (nesmějí se však namočit). Ponecháme je tak do druhého dne. Pokud ráno nebudou rozmrazené, vyjmeme je ze sáčku a necháme volně na talíři v lednici do doby, než se úplně rozmrazí. |
2 | Pokud máme krevetky i s krunýři, oloupeme je, Když jsou polorozmrazené, jde to lépe. |
3 | V hrnci přivedeme k varu litr vody s polovinou lžíce soli. Do vroucí vody vložíme rozmrazené krevetky a při mírné teplotě (jakmile se začne voda znovu vařit) vaříme 3 - 4 minuty. Uvařené mají krásnou růžovo-mléčnou barvu. (jednu krevetku rozkrojíme a zkontrolujeme, zda je uvařená). Uvařené vyjmeme sítem a vložíme do mísy. V menší misce vyšleháme majonézu, kterou jsme ochutili rajčatovým protlakem a bílým pepřem. Menší rajče omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky. |
4 | Grapefruity omyjeme a osušíme. Poté je příčně rozpůlíme, plátky opatrně vyjmeme, každý plátek zbavíme bílé hořké blány. Oloupané dílky grapefruitu dáme do mísy a promícháme s práškovým cukrem. Vložíme zpět do "misek" z kůry grapefruitu, na ně navršíme uvařené krevetky a mírně osolíme. Ozdobíme majonézou, čtvrtkami rajčat a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.