Sýrové Fondue s pečívem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové Fondue s pečívem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56683 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
8 krajíc | Chléb konzumní |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
200 g | Sýr Moravský bochník 45% |
2 dl | Víno bílé |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 40,5mg |
Vláknina | 52,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Maizena - kukuřičný škrob, Sýr Ementál (Primátor), Sýr Moravský bochník 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové Fondue s pečívem postup přípravy receptu:
1 | Sýry Ementál i Moravský bochník nastrouháme na struhadle. Poté vložíme sýry do speciálního hrnce na přípravu fondue, přidáme prolisovaný česnek a pomalu zahříváme. Přilijeme víno, dále zahříváme do úplného rozpuštění sýra. |
2 | Bramborový škrob smícháme s vodou, vlijeme do rozpuštěného sýra, tak získáme hladké fondue. |
3 | Bílé pečivo, pokrájené na kostičky o velikosti jednoho sousta vložíme do košíčku, přidáme špejle a fondue postavíme na stůl. Porce si každý připravuje sám. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm.