Pikantní krůtí směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní krůtí směs
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56684 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
4 polévková lžíce | Kečup |
400 g | Krůtí prsa |
2 ks | Okurky |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
120 g | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 94,1mg |
Draslík | 388,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 84,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Krůtí prsa, Okurky, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní krůtí směs postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, česnek a kyselé okurky oloupeme, cibuli a feferonky nakrájíme nadrobno, okurky nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme. |
2 | Z krůtích prsou nakrájíme přes vlákna plátky, lehce je naklepeme, nakrájíme na proužky a osolíme. |
3 | Na pánvi rozpálíme sádlo, maso prudce opečeme, přidáme cibuli, zasmahneme, nakonec přidáme česnek, feferonky, okurky a kečup, zalijeme bílým vínem a krátce povaříme. |
4 | Hotovou směs posypeme sekanou petrželkou a podáváme. |