Rizoto z krůtího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto z krůtího masa
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56685 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 ks | Cibule |
150 g | Hrášek |
500 g | Krůtí prsa |
150 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže loupaná |
2 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 84,2mg |
Draslík | 378,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 196,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Krůtí prsa, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto z krůtího masa postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle ji ve větším kastrole opečeme dorůžova. Přidáme na malé kousky nakrájená krůtí prsa, zasmahneme, |
2 | pak přidáme propláchnutou rýži, sůl, pepř a hrášek, zalijeme půl litrem vody, chvíli povaříme, přikryjeme a dusíme ve středně vyhřáté troubě 22 minut. |
3 | Před podáváním rizoto načechráme vidličkou. |