Jednoduchý recept

Slané pečivo s hrubou solí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56686

Ingredience

2 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Kmín celý
200 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
260 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Sůl mořská
200 g Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 257kJ
10% Sacharidy 34 g
50% Tuky 38 g
37% Sodík 738 mg
30% Bílkoviny 17 g

Slané pečivo s hrubou solí postup přípravy receptu:

1

Nastrouhaný sýr dáme do misky, přidáme mouku, na kousky nakrájené máslo a nakonec vlijeme mléko. Vypracujeme tuhé a hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme na celou noc do lednice odpočinout.

2

Rozbalené těsto dáme na moukou posypaný vál, rozválíme ho na velký plát, silný půl centimetru. Plát potřeme vejcem rozkvedlaným s vodou, posypeme kari kořením, hrubou solí a kmínem. Nakrájíme na stejné tyčinky, které naskládáme na pečícím papírem vyložený plech a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme velmi krátkou dobu. Až se pečivo nafoukne a na povrchu začne chytat nazlátlou barvu, vytáhneme z trouby.

3

Upečené pečivo necháme vychladnou. Udržujeme v skleněné dóze nebo v mikrotenovém sáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept