Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56690
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

230 g Celer bulvový
250 g Jablka
1 polévková lžíce Mandle
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
500 g Švestky
1 l Voda pitná
Zálivka
2 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr moučkový
4 polévková lžíce Majonéza
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 429kJ
8% Sacharidy 30 g
33% Tuky 25 g
7% Sodík 144 mg
7% Bílkoviny 4 g

Podzimní chuťovka postup přípravy receptu:

1

Oloupaný a omytý celer uvaříme ve vodě (1 litr) s l žičkou octa. Poté ho zchladíme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Vaříme ho přibližně 15 minut. Omytá a osušená jablka rozkrájíme, zbavíme jadřinců, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Švestky spaříme vařící vodou (asi 1 litr), poté je oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Vlašské ořechy a loupané mandle pokrájíme nadrobno. Vše dáme do mísy a promícháme.

2

Do misky dáme majonézu, smetanu, citrónovou šťávu, směs vymícháme a přidáme do mísy k celeru a ovoci. Znovu vše zlehka promícháme s cukrem podle chuti. Salát odložíme na 20 minut do chladničky vychladit a poté ho podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept