Podzimní chuťovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podzimní chuťovka
Podzimní chuťovka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56690 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
230 g | Celer bulvový |
250 g | Jablka |
1 polévková lžíce | Mandle |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
500 g | Švestky |
1 l | Voda pitná |
Zálivka | |
---|---|
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
4 polévková lžíce | Majonéza |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 495,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Jablka, Mandle, Ořechy vlašské, Švestky, Voda pitná, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Majonéza mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Podzimní chuťovka postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný a omytý celer uvaříme ve vodě (1 litr) s l žičkou octa. Poté ho zchladíme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Vaříme ho přibližně 15 minut. Omytá a osušená jablka rozkrájíme, zbavíme jadřinců, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Švestky spaříme vařící vodou (asi 1 litr), poté je oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Vlašské ořechy a loupané mandle pokrájíme nadrobno. Vše dáme do mísy a promícháme. |
2 | Do misky dáme majonézu, smetanu, citrónovou šťávu, směs vymícháme a přidáme do mísy k celeru a ovoci. Znovu vše zlehka promícháme s cukrem podle chuti. Salát odložíme na 20 minut do chladničky vychladit a poté ho podáváme. |