Recept

Krůtí plátky Argenteuil

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56691
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory pečené
430 g Chřest sterilovaný
400 g Krůtí prsa
80 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
80 g Olej rostlinný
2 polévková lžíce Pažitka
3 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
1 kávová lžička Paprika mletá sladká

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 599kJ
14% Sacharidy 50 g
42% Tuky 32 g
53% Sodík 1 g
64% Bílkoviny 36 g

Krůtí plátky Argenteuil postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme přes vlákna na 4 řízky, hodně je naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou.

2

Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu.

3

Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme a dáme do vlažné vody, aby neoschla.

4

Na rozpáleném oleji opečeme dozlatova krůtí řízky spolu s chřestem.

5

Na talíři řízky obložíme chřestem a pečenými bramborami, na maso položíme okapaná vejce.

6

Do pánve přidáme 2 lžíce vody, povaříme a mimo plotnu vmícháme máslo. Šťávu přisolíme a vše přelijeme, podáváme posypané sekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept