Krůtí banánové závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí banánové závitky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56692 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Banány |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kari koření |
600 g | Krůtí prsa |
120 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 102,3mg |
Draslík | 669,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cibule, Citronová šťáva, Kari koření, Krůtí prsa, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Paprika mletá pálivá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí banánové závitky postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa nařežeme na 6 řízků, které silně naklepeme a osolíme. Banány překrojíme napůl, poprášíme polovinou kari, na másle je slabě opečeme a položíme na připravené řízky, které zavineme, převážeme nití a ze všech stran opečeme na másle. |
2 | Závitky přendáme do jiné nádoby, na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme přibližně 200 ml vody, vrátíme závitky, přidáme papriku a druhou polovinu kari, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. |
3 | Hotové závitky vyjmeme, zbavíme nití, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a chvíli povaříme, až vznikne hustší omáčka. Nakonec přidáme citrónovou šťávu a závitky vrátíme zpět. |
4 | Podáváme s rýží. |