Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56698

Ingredience

Na těsto
60 g Cukr krupice
90 g Cukr moučkový
150 g Džem rybízový
70 g Maizena - kukuřičný škrob
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
50 g Cukr moučkový
300 g Smetana 33% (šlehačka)
20 g Ztužovač šlehačky
Na polevu
2 ml Citronová šťáva
350 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Potravinářská barva
3 ks Vaječný bílek slepičí
40 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 911 kcal
Kilojoule 3 811kJ
42% Sacharidy 153 g
38% Tuky 29 g
5% Sodík 96 mg
23% Bílkoviny 13 g

Sladké pralinky postup přípravy receptu:

1

Bílky s cukrem dáme do misky a vyšleháme na tuhý sníh. V jiné misce na hustou pěnu vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem. Sníh se žloutkovou pěnou smícháme dohromady a zlehka přimícháme prosátou mouku se škrobovou moučkou. Připravené těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Sáčkem tvarujeme kolečka, jako jsou kulaté dětské piškoty, na papírem vyložený plech. Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupňové teplotě 20 minut. Upečené piškoty necháme vychladnout a potom je opatrně nožem sloupneme z papíru.

2

Z vrchní části piškotu odřízneme špičku a otočíme piškoty vrchní částí dolů. Všechny otočené piškoty potřeme džemem. Smetanu s cukrem a ztužovačem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou opět naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Nastříkáme na piškoty vysoké kopečky.

3

Do misky dáme cukr, bílky, citrónovou šťávu, horkou vodu. Šleháme 10-15 minut na hustou a lesklou polevu. Do polevy namáčíme vysoké kopečky, které necháme v lednici zatuhnout. Do zbylé polevy dáme cukrářské barvivo a pomocí papírového kornoutku ozdobíme kopečky, které poklademe do papírových košíčků. Necháme v lednici zatuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept