Sladké pralinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké pralinky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56698 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
60 g | Cukr krupice |
90 g | Cukr moučkový |
150 g | Džem rybízový |
70 g | Maizena - kukuřičný škrob |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
50 g | Cukr moučkový |
300 g | Smetana 33% (šlehačka) |
20 g | Ztužovač šlehačky |
Na polevu | |
2 ml | Citronová šťáva |
350 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Potravinářská barva |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
40 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 140g |
---|---|
Cholesterol | 436,2mg |
Draslík | 113,6mg |
Vláknina | 885,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Maizena - kukuřičný škrob, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky, Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké pralinky postup přípravy receptu:
1 | Bílky s cukrem dáme do misky a vyšleháme na tuhý sníh. V jiné misce na hustou pěnu vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem. Sníh se žloutkovou pěnou smícháme dohromady a zlehka přimícháme prosátou mouku se škrobovou moučkou. Připravené těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Sáčkem tvarujeme kolečka, jako jsou kulaté dětské piškoty, na papírem vyložený plech. Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupňové teplotě 20 minut. Upečené piškoty necháme vychladnout a potom je opatrně nožem sloupneme z papíru. |
2 | Z vrchní části piškotu odřízneme špičku a otočíme piškoty vrchní částí dolů. Všechny otočené piškoty potřeme džemem. Smetanu s cukrem a ztužovačem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou opět naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Nastříkáme na piškoty vysoké kopečky. |
3 | Do misky dáme cukr, bílky, citrónovou šťávu, horkou vodu. Šleháme 10-15 minut na hustou a lesklou polevu. Do polevy namáčíme vysoké kopečky, které necháme v lednici zatuhnout. Do zbylé polevy dáme cukrářské barvivo a pomocí papírového kornoutku ozdobíme kopečky, které poklademe do papírových košíčků. Necháme v lednici zatuhnout. |