Holub nadívaný vaječnou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holub nadívaný vaječnou nádivkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56700 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Holub |
80 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
60 g | Šunka uzená |
5 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 417,7mg |
Draslík | 591,4mg |
Vláknina | 777,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Holub, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka uzená, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holub nadívaný vaječnou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpustíme 40 g másla, vložíme na kostičky nakrájenou šunku a zelený hrášek, krátce podusíme, zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme opepříme a za stálého míchání necháme na ohni tak dlouho, až vejce ztuhnou. Potom přimícháme jemně nasekanou petrželovou nať. |
2 | Vykuchané holuby omyjeme a osušíme. Kůži z volátek podebereme a uvolníme od prsíček tak, aby se zvětšil prostor pro nádivku. |
3 | Vychladlou nádivku vložíme do sáčku s hladkou trubičkou. Trubičku zasuneme do volete a mačkáním vpravíme nádivku do vzniklého prostoru. Otvory po trubičce zašijeme. Kromě volat naplníme nádivkou i břišní dutiny. |
4 | Holuby osolíme a svážeme. |
5 | Na pekáči rozpálíme 60 g másla, do něho prsíčky nahoru položíme holuby a v troubě pečeme cca 30 minut doměkka. Občas poléváme vlastní šťávou, kterou podle potřeby doplňujeme vývarem a potíráme je máslem. |
6 | Z upečených holubů odstraníme nitě a rozdělíme je na půlky. Podáváme polité vlastní šťávou. |