Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 56704
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
4 plátek Chléb samožitný
8 ks Kapary
60 g Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
8 ks Sardelová očka
6 ks Vejce slepičí
200 g Vepřový jazyk uzený
7 dl Voda pitná
Lososové máslo
25 g Losos uzený
50 g Máslo čerstvé
Křenové máslo
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
2 polévková lžíce Křen
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 760 kcal
Kilojoule 3 180kJ
1% Sacharidy 3 g
87% Tuky 66 g
39% Sodík 783 mg
71% Bílkoviny 40 g

Skaninávské kanapky postup přípravy receptu:

1

Plátky tmavého i bílého chleba vypíchneme formičkami různé tvary, např. kolečka, trojúhelníky, čtyřlístek, květiny, srdíčka aj., přibližně do průměru 6 cm.

2

V rendlíku si uvaříme ve 7 dl vody 6 vajec natvrdo. Vaříme je 9-10 minut. Uvařené vejce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Uzený vařený jazyk (oloupaný) nakrájíme na tenké plátky.

3

Přichystáme si lososové máslo: plátek uzeného lososa (v oleji nebo vlastní šťávě) pokrájíme, dáme do misky, přidáme máslo a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem lehký krém.

4

V druhé misce si připravíme křenové máslo: očistíme a omyjeme kousek křenu, který jemně nastrouháme. V misce si utřeme měkké máslo se solí do pěny, do másla vmícháme křen a dochutíme několika kapkami citrónové šťávy.

5

1/3 kanapek (jednohubek) potřeme lososovým máslem, na ně položíme plátky z 3 vajíček a ozdobíme petrželkou. 2/3 kanapek potřeme křenovým máslem, na ně položíme plátky uzeného jazyka. Zbývající kanapky potřeme máslem, na ně položíme plátky z 3 vajíček. Na každou kanapku položíme sardelové očko s kapary. Všechny kanapky poklademe na větší mísu a servírujeme.

Poznámka

Skandinávské kanapky (na jedno-dvě sousta) jsou vždy jednoduše upravené. Důležitá je chuťová výraznost.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept