Jednoduchý recept

Flambovaná holoubata

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56705

Ingredience

400 g Hranolky
160 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Sůl
800 g Holub
4 polévková lžíce Koňak Armaňak

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,023 kcal
Kilojoule 4 282kJ
6% Sacharidy 21 g
50% Tuky 38 g
30% Sodík 592 mg
71% Bílkoviny 40 g

Flambovaná holoubata postup přípravy receptu:

1

Vykuchané holuby očistíme, opláchneme, osušíme, odsekneme křídla, tělíčka převážeme nití a osolíme.

2

Na větší pánvi rozpálíme 150 g másla, ve kterém holuby dorůžova opečeme. Přelijeme koňakem a zapálíme. Pánev s holoubaty přendáme do středně vyhřáté trouby, kde ještě cca 20 minut pečeme. Při pečení občas podléváme vlastní šťávou.

3

Hotové holuby vyndáme z trouby, zbavíme nití, rozsekneme napůl a potřeme máslem.

4

Na talíři je podlijeme vlastní šťávou a podáváme se smaženými bramborovými hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept