Flambovaná holoubata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flambovaná holoubata
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56705 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Hranolky |
160 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Sůl |
800 g | Holub |
4 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 238,0mg |
Draslík | 398,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Holub mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hranolky, Máslo čerstvé, Koňak Armaňak mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Flambovaná holoubata postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané holuby očistíme, opláchneme, osušíme, odsekneme křídla, tělíčka převážeme nití a osolíme. |
2 | Na větší pánvi rozpálíme 150 g másla, ve kterém holuby dorůžova opečeme. Přelijeme koňakem a zapálíme. Pánev s holoubaty přendáme do středně vyhřáté trouby, kde ještě cca 20 minut pečeme. Při pečení občas podléváme vlastní šťávou. |
3 | Hotové holuby vyndáme z trouby, zbavíme nití, rozsekneme napůl a potřeme máslem. |
4 | Na talíři je podlijeme vlastní šťávou a podáváme se smaženými bramborovými hranolky. |