Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56710
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Holub
200 g Rýže loupaná
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Šafrán
1 polévková lžíce Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 810 kcal
Kilojoule 3 389kJ
12% Sacharidy 43 g
4% Tuky 3 g
30% Sodík 603 mg
72% Bílkoviny 41 g

Holub dušený v rýži postup přípravy receptu:

1

Očištěná a vykuchaná holoubata omyjeme, přesekneme napůl a osolíme. V kastrole rozpálíme sádlo, pak přidáme drobně nakrájenou cibuli. Trochu ji podusíme, zalijeme 100 ml vody, přiklopíme a v troubě dusíme doměkka.

2

Holuby vyjmeme a šťávu vysmahneme na tuk. Přidáme propláchnutou rýži, šafrán a sůl, zalijeme 400 ml vody a krátce povaříme. Půlky holoubat zamačkáme do rýže, přiklopíme a v troubě dusíme ještě 22 minut doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept