Dánská pivní polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dánská pivní polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56712 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Chléb celozrnný žitný |
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 l | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 105,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Citronová kůra, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 12% 4,5% obj., Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dánská pivní polévka postup přípravy receptu:
1 | Žitný chleba pokrájíme na kostičky, dáme ho hrnce, zalijeme 2 dl vody a 5 dl piva. Chleba necháme máčet 10-12 hodin. |
2 | Druhý den chleba s pivem přivedeme k varu a pomalu ho vaříme 25 minut. Poté vše přecedíme do druhého hrnce a chleba prolisujeme. Přilijeme 5 dl piva, povaříme 1-2 minuty, přilijeme smetanu, dochutíme cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Polévku necháme přejít varem a hned podáváme. |
Poznámka
Pivní polévka je velmi sytá a zároveň výživná.