Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 56712
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

250 g Chléb celozrnný žitný
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 l Pivo světlé 12% 4,5% obj.
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 847kJ
12% Sacharidy 44 g
26% Tuky 20 g
21% Sodík 415 mg
14% Bílkoviny 8 g

Dánská pivní polévka postup přípravy receptu:

1

Žitný chleba pokrájíme na kostičky, dáme ho hrnce, zalijeme 2 dl vody a 5 dl piva. Chleba necháme máčet 10-12 hodin.

2

Druhý den chleba s pivem přivedeme k varu a pomalu ho vaříme 25 minut. Poté vše přecedíme do druhého hrnce a chleba prolisujeme. Přilijeme 5 dl piva, povaříme 1-2 minuty, přilijeme smetanu, dochutíme cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Polévku necháme přejít varem a hned podáváme.

Poznámka

Pivní polévka je velmi sytá a zároveň výživná.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept