Recept

Plněná pečená perlička

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56713
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Perlička
120 g Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
500 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 960 kcal
Kilojoule 4 015kJ
1% Sacharidy 5 g
87% Tuky 65 g
36% Sodík 714 mg
156% Bílkoviny 88 g

Plněná pečená perlička postup přípravy receptu:

1

Mleté vepřové maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, osolíme, opepříme, přidáme bílky a hladkou mouku a dobře promícháme. Dáme odležet do lednice.

2

Perličku očistíme a vykostíme. Nejprve odsekneme špičky křídel a nohy nad prvním kloubem. Pak je položíme na prsa, nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce. Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout celou kostru.

3

Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme. Maso omyjeme a osušíme.

4

Perličku položíme kůží dospod, naplníme nádivkou, sešijeme bílou nití a zformujeme do úhledného tvaru. V kastrole na sádle ji zvolna pečeme. Při pečení ji občas podléváme vypečenou šťávou.

5

Hotovou perličku přendáme na plochou misku, kde ji necháme nejprve hodinu vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru, převážeme nití a dobře utáhneme. Ještě 4 hodiny ji necháme v místnosti, a poté uložíme do chladničky.

6

Druhý den perličku rozbalíme, zbavíme nití a podáváme nakrájenou na plátky.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení a odležení perličky před podáváním.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept