Recept

Drůbková nasládlá polévka se sušenými švestkami

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56716

Ingredience

200 g Celer bulvový
1,5 kávová lžička Cukr krupice
300 g Husí drůbky
3 ks Jablka
300 g Kachní drůbky
2 ks Mrkev kořen
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
200 g Pórek
1,5 l Voda pitná
Sušené švestky
2 dl Voda pitná
100 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 383kJ
12% Sacharidy 45 g
188% Tuky 141 g
5% Sodík 103 mg
24% Bílkoviny 13 g

Drůbková nasládlá polévka se sušenými švestkami postup přípravy receptu:

1

Sušené vypeckované švestky omyjeme a dáme do misky. Zalijeme je 2 dl vody a necháme namočené asi 30 minut. Oloupeme a omyjeme mrkev, celer a jablka, které zbavíme jadřinců. Vše pokrájíme na kostičky. Očistíme a omyjeme pórek, podélně rozkrojíme a nakrájíme na nudličky.

2

Drůbky z kachny a husy (srdíčko, žaludek, krky) omyjeme, dáme do hrnce s 1.5 litrem vody a pomalu je přivedeme k varu. Zvolna je vaříme asi 20 minut, pokud se na začátku utvoří pěna, odebereme ji. Přidáme zeleninu, ovoce a a vaříme dalších 10-15 minut doměkka. Polévku dochutíme cukrem, octem a servírujeme.

Poznámka

K polévce podáváme noky z mouky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept