Drůbková nasládlá polévka se sušenými švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbková nasládlá polévka se sušenými švestkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56716 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
1,5 kávová lžička | Cukr krupice |
300 g | Husí drůbky |
3 ks | Jablka |
300 g | Kachní drůbky |
2 ks | Mrkev kořen |
0,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
200 g | Pórek |
1,5 l | Voda pitná |
Sušené švestky | |
---|---|
100 g | Švestky sušené |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 450,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 244,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr krupice, Jablka, Voda pitná, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí drůbky, Kachní drůbky, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbková nasládlá polévka se sušenými švestkami postup přípravy receptu:
1 | Sušené vypeckované švestky omyjeme a dáme do misky. Zalijeme je 2 dl vody a necháme namočené asi 30 minut. Oloupeme a omyjeme mrkev, celer a jablka, které zbavíme jadřinců. Vše pokrájíme na kostičky. Očistíme a omyjeme pórek, podélně rozkrojíme a nakrájíme na nudličky. |
2 | Drůbky z kachny a husy (srdíčko, žaludek, krky) omyjeme, dáme do hrnce s 1.5 litrem vody a pomalu je přivedeme k varu. Zvolna je vaříme asi 20 minut, pokud se na začátku utvoří pěna, odebereme ji. Přidáme zeleninu, ovoce a a vaříme dalších 10-15 minut doměkka. Polévku dochutíme cukrem, octem a servírujeme. |
Poznámka
K polévce podáváme noky z mouky.