Zelný štrúdl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný štrúdl
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5672 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
500 g | Listové těsto |
100 g | Moravské uzené maso |
1 špetka | Oregano sušené |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 74,5mg |
Draslík | 297,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 109,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Oregano sušené, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Moravské uzené maso, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný štrúdl postup přípravy receptu:
1 | Rozválíme na plát listové těsto, poklademe plátky tvrdého sýra, uzeninou a okapaným kysaným zelím. |
2 | Posypeme oreganem a zabalíme. |
3 | Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem. |
4 | Na několika místech propícháme a dáme na plech pokropený vodou. Pečeme 40 minut. |
5 | V polovině pečení přikryjeme alobalem, aby se štrúdl nespálil. |