Recept

Dánská kapustová polévka s vepřovým masem

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 56721
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

6 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
Vývar
1 ks Bobkový list
2 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
0,5 polévková lžíce Sůl
500 g Vepřový bok
1,5 l Voda pitná
Kapusta s jíškou
300 g Kapusta kadeřavá
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 l Voda pitná
Karamelové brambůrky
800 g Brambory
1 kávová lžička Cukr krupice
50 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 876 kcal
Kilojoule 3 666kJ
18% Sacharidy 65 g
81% Tuky 61 g
34% Sodík 680 mg
33% Bílkoviny 19 g

Dánská kapustová polévka s vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Omyté vepřové maso (nejlépe prorostlý bůček bez kosti nebo krkovice) dáme do hrnce, zalijeme 1,5 litrem vody a pomalu přivedeme k varu. Polévku budeme vařit pod poklicí při mírné teplotě, jen aby probublávala. Maso vaříme asi 60 minut doměkka.

2

Mezitím v druhém hrnci přivedeme k varu 2 litry vody, do které vložíme očištěnou malou hlávku kapusty a vaříme ji asi 2 minuty. Poté ji vyjmeme a vychladlou kapustu nakrájíme na nudličky. Očistíme a omyjeme mrkev, větší pórek, zeleninu pokrájíme na větší kousky a vložíme ji k masu. Do polévky k masu ještě přidáme sůl, pepř, celé nové koření a bobkový list.

3

Oloupeme a omyjeme drobné brambůrky. V pánvi si rozpálíme máslo, přidáme k němu cukr a jakmile začne karamelizovat, přidáme brambůrky a za stálého míchání je krátce osmažíme a pánev odstavíme z plotny.

4

V druhé pánvi si rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a usmažíme zlatou jíšku. Na jíšku přidáme pokrájenou kapustu a krátce ji osmažíme.

5

Měkké maso vyjmeme z polévky, do vývaru vložíme kapustu, brambůrky a vaříme doměkka 10-15 minut. Maso pokrájíme na kousky velikosti sousta a vrátíme zpět do polévky. Společně vše krátce povaříme, dochutíme solí a servírujeme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept