Recept

Pečená nadívaná perlička

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56722
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Játra drůbeží
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Perlička
2 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Sádlo škvařené
100 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Solamyl
1 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 335kJ
1% Sacharidy 4 g
45% Tuky 34 g
36% Sodík 711 mg
94% Bílkoviny 53 g

Pečená nadívaná perlička postup přípravy receptu:

1

Omytá játra nasekáme nadrobno. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme játra, chvíli opékáme, nakonec mimo plotnu vmícháme vejce, sůl, pepř, muškát, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekanou petrželovou nať.

2

Očištěnou, vykuchanou a opláchnutou perličku na povrchu i uvnitř osolíme, naplníme nádivkou, sešijeme, svážeme a v kastrole na rozehřátém sádle pečeme přikrytou po obou stranách doměkka. Při pečení ji často poléváme vlastní šťávou, ke které podle potřeby přiléváme vývar. Před dopečením necháme perličku odkrytou, aby získala správnou barvu.

3

Když je perlička hotová, vyjmeme ji, zbavíme nití, nasekáme na 6 porcí, a upravíme na talíře.

4

Šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným ve lžíci vody, chvilku povaříme, zjemníme máslem a porce perličky jí přelijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept